2010. szeptember 5., vasárnap

9. Rész



9. Rész


Új nap, új reggel. Kipihenten ébredtem és jó kedvem van. álmodtam valamit, bár fogalmam sincs róla, hogy pontosan mit láttam vagy éreztem álmomban, de nagyon boldoggá tett.
Reggeli közben kiderült, hogy amíg én békésen aludtam addig Madienek egy kicsit máshogy telt az éjszakája. Alig fél órája ért haza és ez szinte mindent elmondott helyette. Shane elmesélte, hogy a tegnapi buliról ő korán hazaindult, de azért annyit még látott, hogy Ms szerénység önfeledten smárol egy heves tánc közben a suli egyik fő hímével Garrett-tel, aki, mint kiderült már a tegnapi évnyitón kinézte magának barátnőnket.
- Csajok ha tudnátok az a srác milyen kedves és valahol még romantikus is.
- Csak addig édesem amíg bejut a bugyidba. Aztán majd megnézheted a te kis Rómeódat!
- De hát… - Madie nem folytatta, mert annyira elpirult, hogy inkább felállt, hogy megkeresse a cigis dobozát.
- Héjj na állj csak meg! Csak nem azt akarod mondani, hogy…- Shane persze nem hagyhatta annyiban a dolgot, ezért utána ment az erkélyre.
Követtem őket egy bögre teával a kezemben, ma nem volt szükségem a kávéra, a cigimre viszont igen.
- Annyira jó volt, hogy azt el sem tudod hinni! Elindultunk sétálni, hogy megismerhessük egymást, mert bent túlságosan hangos volt a zene. Csak mentünk amerre éppen gondoltuk, aztán egyszer csak valahogy kikötöttünk náluk. Albérletben laknak hárman, mind a három a vip fiúk közül, egy hatalmas házban, még billiard asztaluk is van. Minden luxus, amit csak eltudtok képzelni. Amikor megláttam elég furcsán éreztem magam, szinte magyarázkodni akartam, hogy nekem nem kell a pénze, én nem vagyok érdekember, de persze nem tettem, elvégre nem feleségül kért vagy ilyesmi. Valahonnan előkerült még egy üveg pezsgő és a szobájába mentünk, mert nem szerettem volna találkozni a többi alfahímmel.
- Valld be, hogy már akkor tudtad, hogy mire megy ki a játék, amikor felmentetek hozzá! – nevettünk Shane-nel.
- Jó rendben, kívántam őt na! De még nem voltam biztos a dolgomban. Nem akartam vele lefeküdni csak smárolni ölelni, megismerni mondjuk úgy kicsit megalapozni egy tartósabb kapcsolatot.
- Jó szerintem ez eddig totál rendben van… Folytasd! Hamár nekem tegnap nem volt ilyen szerencsém, legalább a te emlékeidben had élvezkedjek egy kicsit. - nevetett barátnőm.
- A szobájában iszogattunk és a zene is ment, persze csak halkan. Volt egy pillanat amikor összenéztünk és azt hiszem mondanom sem kell, hogy egyre gondoltunk. Megcsókolt miközben kezével a combom simogatta, én meg olyan voltam, mint egy antialkoholista, aki éppen ledobja magáról az anti jelzőt. De komolyan. Egyszerűen nem bírtam neki ellenállni, szerintem még nála is hevesebben csókoltam. Már tavalyi is tetszett ez a srác, de mindig úgy voltam vele, hogy esélytelen. Ott a sok szőkített szilikonos cica, miért pont velem akarna kezdeni. Ez egyfajta elégtétel is volt számomra, hogy igen, egy átlagos, természetes lány is megtetszhet egy ilyen szépfiúnak. Akkor, abban a pillanatban nem érdekelt, hogy lesz-e folytatása, egyszerűen csak vele akartam tölteni az éjszakát, akár így akár úgy. Nem bírtunk leállni. Már félig meztelenül feküdtem alatta, amikor megkérdezte, hogy biztos szeretném-e folytatni, de közben sem hagyta abba a kényeztetést. Először egy –ne…- csúszott ki a számon, amire egy pillanatra meghátrált és a szemembe nézett, aztán a beállt szünet alatt végre sikerült kinyögnöm egy teljes mondatot – Ne hagyd abba-. Erre felnevetett és megcsókolt, de olyan hévvel, hogy szinte másra nem is emlékszem, csak arra, hogy baromi jó volt.
- Fú, valakinek itt nagyon szárnyal a libidója! Engem meg kerülget a sárga irigység. Na és mi volt reggel, amikor felébredtetek?
- Én ébredtem előbb és totál zavarban voltam. Megpróbáltam kibújni az öleléséből anélkül, hogy felébresszem. Nem akartam köszönés nélkül távozni, mint valami olcsó ribanc, hiszen pont nem ez volt a célom, nem akartam csak egy egyéjszakás kaland lenni számára. Egyszerűen csak felakartam öltözni és fogat mosni mire felébred. Mire kiléptem a fürdőből már ébren volt, de még feküdt.
- Héj szia! Azt hittem csak álmodtam ezt a szép éjszakát.
- Szia…- nyögtem valami hasonlót, azzal odaléptem hozzá, hogy megcsókoljam.
Viszonozta a csókot, de nem mondott semmi többet, ezért elköszöntem. Megkérdezte, hogy nem szeretnék- e ott reggelizni vagy esetleg egy kávét inni, de visszautasítottam és hazajöttem.
- És akkor most jártok vagy nem?
- Hát épp ez az! Fogalmam sincs! Ez a reggeli dolog annyira félreérthető volt. Mindenképpen kedves volt tőle amiket mondott, de ez lehetett egy udvarias gesztus egy egyéjszakás kaland után, de az is lehet, hogy ő is úgy gondolta, hogy ez valami tartós kapcsolatnak a kezdete, de nem volt időnk megbeszélni…
- Hát igen, ez sajnos sokszor így van… Szerintem ne reménykedj semmiben, csak örülj, hogy megtörtént elvégre te mondtad, hogy jó volt. Aztán ha lesz ennél több is akkor az csak a bónusz jutalom.
Igen, hát ez mindenesetre egy nem semmi beszélgetés volt így korán reggel, még szívesen maradtam volna, de sajnos indulnom kellett órára.
Az órákon ma remekeltem. Na nem hangosan, de magamban mindent megértettem, ami azért jó, mert nem kell sokat magolnom a könyvből. Az utolsó előtti óránk volt az ének, de ma nem tudtam emiatt aggódni. Bementem a terembe, helyet foglaltam és vártam, hogy mi fog történni.
Rob hamarosan bejött és megállt elől a pódiumon.
- Ahogy észrevettétek itt kisebb, húsz-harminc fős csoportban fogunk dolgozni, mert ezt az órát képtelenség egyszerre több hallgatóval megtartani. Szeretném, ha mindenki hallatná a hangját, és ugyan nem elvárás, de szeretném ha kipróbálnátok a gitárt és a zongorát. Erre jegyet természetesen nem kaptok, mondjuk úgy ez csak az én heppem.
- Tanárúr!
- Rob.
- Rob, akkor ezzel most azt akarod mondani, hogy itt mindenki előtt kell énekelnünk?
- Igen. Csak így van értelme. Szeretném, ha nem félnétek, mindenkiben meglehet találni a szép hangot. Lehet, hogy hamisak vagytok, vagy nem tudjátok átadni a dalt, esetleg botfületek van, de ezt mind csak azután javíthatjuk, hogy meghallgattuk egymást.
- Ezek szerint te is fogsz énekelni?
- Ha ti így érzitek igazságosnak akkor fogok. Nekem sincs jó hangom, de ez még nem zavar abban, hogy megmutassam nektek.
- Értem. Köszönöm.
- Jó ha nincs több kérdés, akkor csapjunk a húrok közé! Egyenlőre csak a hanghúrokra gondolok, a hangszerekkel majd később foglalkozunk.
Nézzük csak a névsort… Legyen mondjuk, Kristen! Kristen Stewart!
Teljesen lemerevedtem. Egészen idáig nagyon tetszett amit mondott, de most valahogy mégsem bírtam megmozdulni.
- Kristen? Nincs itt ilyen nevű hallgató?
Láttam ahogy végigpásztázza szemeivel a termet, majd megállapodott rajtam, mivel éppen azzal próbálkoztam, hogy akadálytalanul felálljak…


/Véleményfüggőség :) És itt is nagyon köszönöm az eddigi komikat! :) (L)/

8. Rész




8. Rész




Csak egy pillanatra néztem fel a könyvből, de ez éppen elég volt arra, hogy egyből visszakapjam tekintetem az ajtó vonalába.
-Te?
-Szia. Egy Heinekkent kérnék.
-Ülj le, mindjárt viszem.

Bólintott, majd odament ahhoz a sráchoz, aki az előbb elakarta kérni a számom. Ez a srác kísért engem komolyan mondom. Ezt a helyet alig páran ismerik, és ők is leginkább törzsvendégek. Rob amennyire észrevettem, eléggé otthonosan mozgott a helyen, lehet, hogy egész nyáron idejártak a barátjával? Persze, hiszen az új tanárokat már nyár elejétől ismertetik az új környezettel. Ezek szerint lehet, hogy a közelben lakik? Vagy csak a suliból ugrott át ide?
Jaj Kristen te hihetetlen vagy, nem mindegy mit csinál itt és hol lakik. Rögeszmés liba.
Gyorsan kitöltöttem a sört, amit kért és kivittem az asztalukhoz.
-         Köszönöm, de legközelebb kérlek ne töltsd ki, jobban szeretem üvegből inni.
-         Sajnálom, nem tudtam.
-         Persze, hogy nem, semmi baj.
-         Neked hozhatok valamit?- néztem a barátjára, aki még mindig kajánul vigyorgott rám.
-         Persze cica! A telefonszámodat most már tényleg megadhatnád! Nagyon szép vagy ne pirulj el!
Az arcom szinte lángolt, de nem akartam nekik megadni azt az örömet, hogy zavaromban bugyutaságokat nyökögjek, ezért ismét visszavonulót fújtam. Hirtelen azonban ujjak fonták körbe csuklóm, és ahogy hirtelen megfordultam Rob tekintetével találtam szembe magam. Annyira meglepett ez a váratlan mozdulatsor, hogy hirtelen kihúztam karom ujjai közül és kérdőn néztem rá.
Az ő tekintete is kérdő volt egy pillanatra, de aztán visszaváltozott a már jól ismert tanári pillantássá.
-         Tomnak is kérnék egy üveg Heinekkent.
Azzal visszafordult a haverjához és végre távozhattam.
Mondanom sem kell, hogy mennyire nem siettem kivinni Tomnak azt a Heinekkent, pedig még a pohárral sem kellett vesződnöm.
-         Egy Heinekken.- tettem az asztalra az üveg sört.
-         Öhm, köszi én viszont pohárból szeretem inni- nevetett Tom, mire Rob is csatlakozott hozzá. Tetszett a nevetése, de most túlságosan felment bennem a pumpa ahhoz, hogy jobban megfigyelhessem.
Úgy láttam Rob még nem nyúlt a söréhez, ezért fogtam magam és áttettem Rob poharát Tom elé, Tom sörét pedig Rob elé. A pohár és az üveg nagyot koppantak a tömör faasztalon így lesem tagadhattam az indulatom.
Egy pillanatra meglepődtek és abbahagyták az idétlen röhögést, de ahogy hátat fordítottam nekik és visszamentem a pulthoz újra felhangzott a kacaj.
-         Micsoda tüzes teremtés- köhögte Tom miközben majdnem megfulladt a nevetéstől.
Rob válaszát nem hallottam, de nem is baj.
Szerencsére mai itt tartózkodásuk alatt mást már nem kértek.
Két óra múlva a hely teljesen kiürült, nekem azonban még hátravolt egy óra a munkaidőmből. Nem volt kedvem tovább olvasni, ezért régi szokásomhoz híven a zenegéphez mentem és kiválasztottam pár számot a készletből.

Hazaérve két felpörgött lánnyal találtam szembe magam, de most túl fáradt voltam a bulizáshoz. Kivételesen megértették, és én sem azért mondtam le, mert nem lett volna kedvem táncolni, csak egyszerűen így is túl hosszúra nyúlt ez a nap.
Madie hozott pár ruhát, amit a Markhoz hasonlóan jó fej főnöke nyáron félretett neki. A pasi meleg volt és azzal a szöveggel ajándékozta meg Madiet, hogy egyszerűen nem tudná máson elképzelni, mert tökéletesen illik a bőrszínéhez és a szeméhez.
A ruhák tényleg gyönyörűek voltak és barátnőm egyből azzal kezdte, hogy bedobta őket a közösbe. kedves volt tőle, én általában cigit és egy-két üveg ingyen itallal tudtam csak meglepni őket, de ennek is nagyon örültek. Shane pedig folyamatosan fizette a kiruccanásainkat. Egyszerűen ez a triumvirtátus minden kis hülyeség és apró vita ellenére szent volt és sérthetetlen.
Korán lefeküdtem, mert tudtam, hogy ha a holnapi nap ugyan megúszom a röpit, de az ének zene még mindig előttem van…




/Tudom-tudom, rövid lett, bocsánat! Lehet ma lesz egy harmadik friss is, 11- fél 12 körül ha szeretnétek/

7.Rész



7. Rész


A kezem iszonyúan fájt és vér vörös volt. Az edzés még nem volt elviselhetetlen, amolyan ismerkedés a labdával és az ütésekkel szitu volt, de minden alkarral való művelet nagyon fájdalmas volt. Rob szerint ez teljesen normális, a folyamatos edzésekkel a fájdalom elhagyható. Ez azért megnyugtat, bár per pillanat nem segít rajtam, inkább egy kis jég…
Sikerült pár szót váltanom a párommal, egész jó fej, bár nincs sok közös bennünk legalábbis egyenlőre úgy tűnik. Az a lány érdekes, mert egyaránt szeret bulizni ugyanakkor rajong a könyvekért. Összetett személyiség az tuti. Azt mondtam nincs sok közös bennünk? Lehet, hogy inkább túlságosan is hasonlítunk, annyi különbséggel, hogy ő pasibolond egy kissé. Az óra végeztével elvégeztünk pár levezető nyújtógyakorlatot aztán mindenki mehetett a dolgára.
Ma van a munkám első napja is, ezért hazaérve gyorsan lezuhanyoztam, és összeütöttem valami ebédszerűséget. Az egyetemnek volt menzája, de nem mindig étkeztünk ott, leginkább csak akkor, ha nagyon kevés időnk volt, vagy éppen mindhárman ráértünk. Vizet forraltam és amikor a lán már lobogott beledobtam a bolti tésztát.
- Héjj szia csajszi! Te is itthon vagy már?
- Szia Shane! Nem is tudtam, hogy itt vagy!
- Ma csak négy órám volt ezért meló előtt hazajöttem aludni egyet. Hosszúra nyúlt az éjszaka. Te hogyhogy ilyen jól bírod, reggel még nagyon kivoltál ütve!
- Egy szó… Sport.
- Tényleg ma volt az első órád! Na mesélj gyorsan!
- Hát… Bénáztam. Azt hiszem ezt az új „tanárbácsi” sem vette jó néven, eléggé karótnyelt az ürge. Olyan, mint egy kiképzőtiszt…
- Nem mondod! Pedig olyan édes! Összefutottam ma vele a folyosón. Minden csaj oda van érte, ha hallanád mik mennek a női mosdókban… Tényleg olyan paraszt?
- Jó, lehet, hogy eltúloztam kissé. csak túl komolyan veszi a munkáját, de ezt meg is mondta előre. Azt állítja, hogy az igazgató sportőrültsége miatt van ez a nagy felhajtás.
- Uhh. Akkor teljesen érthető. Szerintem ne írd le, inkább próbálj fejlődni. A röplabda nem nehéz sőt még csak nem is bonyolult sport. Minden a pontosságon és az összpontosításon múlik. Igazi csapatjáték.
- Jah…- többet nem bírtam kinyögni. Kicsit zavart voltam, de azért megkönnyebbültem, hogy a nap a normális menetben folytatódhat.
- Eszel velem ? Kaja van bőven, szokás szerint túlméreteztem az adagot, még Madienek is jut belőle.
- Ó ember, ha tudnád milyen éhes vagyok! Te vagy a megmentőm.
- Na ennek örülök- nevettem. Mindjárt kész a szósz is.

Megebédeltünk és a hangulatom is egész jó irányba változott. Jajj már most unom ezt a sok rinyálást amit művelek. Én nem ilyen vagyok! Nem fogok aggódni semmiért összekapom magam! Megcsinálom azt a fránya edzést és a holnapi éneket is. Ez csak egy egyetem! Ha a többi nehéz tantárgy nem fog ki rajtam akkor ezek sem fognak! Megmutatom Robnak, hogy velem nem gúnyolódhat, érek annyit, amennyit ő!
Na igen, tele hassal megjön az ember életereje. Nah akkor nyomás a munka.
Gyorsan bepakoltam pár könyvet és már indultam is. A kávézó nem volt messze, alig negyed órás út volt busszal, gyalog egy jó fél, háromnegyed óra.
Az idő ma nagyon szép volt, még a sétát sem bántam volna, de nem akartam már az első nap elkésni. A buszmegállóban elszívtam egy cigit, és közben bedugtam a fülembe az mp-t.
A busz lassan cammogott a megállók között, de egyáltalán nem bántam.
A bolt ajtaja csörömpölni kezdett, ahogy kinyitottam, hogy beléphessek.
- Szia Mark!
- Na itt a kedvenc pultos lányom!- köszöntött Mark egy ölelés kíséretében.
- Szia kedvenc főnököm! Van valami változás a munkarendben, vagy egyből munkába állhatok?
- Csak a szokásos. Itt semmi sem változott. A vendégek csendesek és udvariasak, a rendbontókat meg gyorsan lerendezzük. Van pár újdonság az itallapon, de semmi bonyolult, egyből megtudod majd csinálni. A munkaruha változatlanul, amiben csak szeretnél lenni, plusz a fekete kötény, amit nyugodtan feldobhatsz bármivel.
- Hű de ismersz! Gondolom most a tavalyi kitűzőimre gondolsz, még meg vannak- mondtam nevetve és közben Markra kacsintottam.
- Ja és Kris!
-Hm?
- Természetesen a zenegép még mindig a rendelkezésetekre áll, ahogy a bónusz italok és cigi is!
- Tényleg te vagy a legjobb főnök! nem is értem, hogy ez a hely miért ilyen üres…
- Talán mert nekik nem ingyen osztom az italt- nevetett főnököm.
Hát ezen nekem is muszáj volt nevetnem. Jobban belegondolva még sosem halottam tőle egyetlen zokszót sem a látogatottság miatt. Azt hiszem ő nem a pénz miatt csinálta, csak egyszerűen ez volt az álma, létrehozni egy ilyen helyet, amely a nyugalom és a jókedv szigete ebben a hatalmas poros, nyüzsgő városban.
Gyorsan belebújtam a kötényembe és munkára készen vártam a vendégeket. Itt egyszerre mindig csak egy lány dolgozott, nem volt szükség többre. Ezért is tudtuk egymást négy óránként váltani. Mindenki kapott fizetést és jó légkörben telt a cseppet sem fárasztó munka ráadásul a főnök egy földre szállt angyal.
Könyvvel a kezemben álltam be a pult mögé. Három ember ült a kávézóban ha jól láttam, mert a bokszok úgy voltak kialakítva, hogy mindenki maga lehessen ha akar, ezért volt pár kevésbé belátható rész is. Egyáltalán nem bántam, úgyis az asztalhoz mentem kiszolgálni őket, nem vártuk meg, amíg a vendég a pulthoz jött.
Mark elköszönt, így gondoltam járok egy kört az asztalok között.
- Jó napot uram, hozhatok még valamit?
- Nem köszönöm, kedvesem.

-Hölgyem parancsol még egy kávét?
- Nem, de egy narancslevet még kérnék szépen.
- Persze, azonnal hozom.
- Köszönöm kisasszony.

- Szia hozhatok valamit?
- Még nem tudom, a barátomat várom, ha megérkezett rendelünk.
- Rendben, semmi gond.
- Hé szép kislány, elkérhetem a számod?
Nem tudtam, mit mondjak, nem akartam megadni a számom, hiszen teljesen idegen, de megbántani sem akartam.
Inkább válasz nélkül visszasétáltam a pulthoz és elkészítettem a hölgy narancslevét.
Nem akármilyen narancslevet szolgáltunk fel. Sok helyen még a párszázalékos üdítőt is vizezik, de mi százszázalékos minőségi italokkal dolgoztunk kívánság szerint jéggel és díszítéssel, és semmivel sem került többe, mint máshol. Többek között ezért is mondtam, hogy nem értem miért nem járnak ide többen. Valószínűleg csak egy jó reklám kellene na meg rendezvények. Na mindegy Mark tudja, hogy mit szeretne, mi meg örülhetünk a semmittevésnek.
Kivittem az üdítőt és visszamentem a pulthoz, majd kinyitottam a könyvet. Alighogy fellapoztam az első pár oldalt, meghallottam az ajtó csörgését.

6. Rész




6. Rész


A tornaterem szagát mindig utáltam. A gumi, a fa, a por a fém a műanyag és az izzadtság szaga olyan egyveleget alkotott, amelytől már akkor felfordult a gyomrom, mielőtt átléptem volna a küszöböt. Az egyetem szerencsére már nem hasonlított az általános és középiskolák szigorúan programozott menetrendjéhez. Itt nem voltak kúperek, vagy ehhez hasonló felmérések, itt az ember szabadon választhatta, hogy melyik sportágból szeretne elegendő kreditet összegyűjteni. Két hétbe telt mire sikerült eldöntenem mi az amiben saját belátásom szerint kevesebbet bénázhatok. Röplabda… Végül a csajok győztek meg, hogy ez a legjobb döntés, mert itt kell a legkevesebbet futni, sőt ők profi csapatban is játszottak, így feltudnak készíteni, ha minden bukik. Az ujjszkander miért nem számít sportnak, könnyebb lenne az életem…
Vettem egy nagy levegőt és beléptem a terembe. Már most kívántam a cigit, de előző tanárnőm szigorú szabályára támaszkodva, miszerint sport előtt és után nincs dohányzás kénytelen voltam lemondani erről a kis élvezetről.
A tanár még nem volt sehol, de a diákok már szállingóztak befelé az öltözőből. Örültem, hogy minden ilyen közel volt és nem kellett több ember szeme láttára átöltöznöm.
Az eddzettebbek máris megkezdték a bemelegítést én azonban helyet foglaltam a fal mellé elhelyezett gumiszőnyegen onnan vártam az óra kezdetét. Vártam… A francokat vártam.
Hamarosan nyüzsgölődés támadt és ahogy az ajtó felé néztem egyből megpillantottam a sugdolózás tárgyát. Az új srác tényleg szemet gyönyörködtető volt még melegítőben is.
-         Nézd a fenekét!
-         -Olyan helyes!
-         Kár, hogy a tanárok nem randizhatnak diákokkal én tuti elvinném egy körre!
Már most sajnáltam szegény srácot, ezek a libák úgy méregetik, mint valami húsdarabot.
Valójában azonban és sem bírtam róla venni a szemem, valahogy vonzott a tekintete. Most először láthattam arcát teljes valójában és sokkal émelyítőbb volt, mint amire emlékeztem. Furcsa, hogy az arcát egyik licitáló sem említette, pedig szerintem ez a legfontosabb, ha már annyira a külsőhöz ragaszkodunk. Szinte szugeráltam magam, hogy más irányba bámuljak és ne rá.
Miután kinyitotta a szertárat és pár ember segítségével felszereltette a hálót és kitolta a labdákkal teli kosarat, megállt előttünk és belekezdett mondandójába.
-         Köszöntök mindenkit a mai röplabda edzésen. Robert Pattinson vagyok és mától én fogom nektek tartani ezt az órát. A korotokra és pláne a saját koromra való tekintettel eltekintenék az udvariaskodástól, de azért, mint tanár a tiszteletet megkövetelem. Alapvetően szigorú vagyok, mert komolyan veszem a munkám, főleg, hogy ez az egyik szenvedélyem is, de azt nem állítom, hogy a szabadidőben, órán kívül nem lehet velem, mint fiatallal beszélgetni.
Egyenlőre maradjunk a tanári feladatköröknél. Edzésen, nincs rágó, piercing- természetesen nem kell kivenni, csak leragasztani-, nincs ittas állapotban való megjelenés, de józanul és egészséges állapotban a megjelenés kötelező. Hiányzásnál orvosi igazolást kérek, vagy rendkívüli eseteknél előre tárgyalást.
Elvárom, hogy ebben a másfél-két órában mindenki a tőle telhető legjobb formáját hozza.
Hogy miért vagyok veletek ilyen szigorú, mikor azt is megengedhetném, hogy eljátszogassátok itt az előírt időt, aztán átengedhetnélek titeket a minimumpontszámmal? Azért, mert az igazgató hírhedt sportrajongó és a röplabda az egyik fő szenvedélye. Ezért és, mert új oktató vagyok kitűntetett figyelemmel fogja kísérni a csoport fejlődését.
Kicsit hosszúra sikeredett a monológom, de ezt mindenképpen tudnotok kellett. Kérdés esetleg, mielőtt belevágnánk a munkába?
-         Ha valakinek több fejlődésre lenne szüksége, mint amennyit a kötelező óra nyújtani tud, lehetőség van korrepetálásra? Plusz órákra?
-         Természetesen. Viszont ezeket mind én írom elő, nem szabad akarat függvénye. Ezenkívül ne felejtse el kisasszony, ha valakinek ennyire sok „plusz időre” van szüksége, az eléggé intőjel arra, hogy talán félévtől megválunk tőle.

Szép hárítás volt- gondoltam magamban. Szinte egyértelmű volt, hogy a csaj kelleti magát, de ennek a srácnak rendesen helyén van az esze. Őszintén szólva a fellépése és a beszéde nagyon is érthető volt és igazságosnak, őszintének tűnt, viszont engem pár mondata nagyon megrémített. Úgy tűni ezek az edzések nem lesznek piskóták, ráadásul ha sokat bénázom még plusz edzésekre is behívhat ráadásul simán megvág ha sok ilyen adódik. Kezdtem magam rendkívül kicsinek érezni a teremben.

-         Kisasszony, neked külön kérvény kell? Talán már most megakarsz futamodni?
Észre sem vettem, hogy már mindenki labdával a kezében áll, csak én egyedül ülök még mindig, mint valami lajhár.
Elgondolkodtam szavain, talán tényleg elkellene innen húznom, amíg még tehetem.
Mintha meghallotta volna gondolatom, folytatta az élcelődést:
-         Csak, mert ha így döntenél, sajnálattal kell közölnöm, hogy minden hely betelt, bár lehet a rúdugróknál vagy az úszóknál még akad hely.
Úszás? Rúdugrás? Na ne! Úszni nem tudok, rúdugrásnál meg választhatnék, hogy folyton lezuhanok több méter magasból, vagy már az elején leszúrom magam a rúddal.
-         Maradok!- próbáltam vele farkasszemet nézni, mert nem akartam egyből az első nap célpontjává válni. Felálltam és a többiekhez hasonlóan labdát vettem a kezembe.
A srác végigkövette a mozgásom, de mire újra ránéztem, már másfelé kalandozott a tekintete.
- Rendben, ha jól látom párosan vagyunk, mindenki válasszon magának párt Ha ez megvan végre elkezdhetjük a mai órát.
Egyhelyben álltam s vártam, hogy a barátnők szorosan összekapaszkodva besoroljanak egymás mellé, majd a végén a hozzám hasonlóan egyedül árválkodó lányhoz léptem.
Nem szóltunk egymáshoz, csak némán tudomásul vettük, hogy a mai naptól ketten fogunk gyakorolni.
-         Minden párosnak elég egy labda.
Labdák pattogtak mindenfelé, én is egyből megszabadultam a sajátomtól. Az csak egy dolog, de a párom is a sajátjától… Ez van ha két teljesen idegen és hasonlóan zárkózott vagy inkább megszeppent ember kerül össze…
Megfordultam, hogy gyorsan javítsam a hibánkat és labdához jussak, de akkor kemény mellkasba ütköztem és egy kicsit hátratántorodtam.
Rob ott állt mögöttem és szigorú tekintettel valamint enyhe gúnyos mosollyal száján ezt mondta:
-         Lehet, hogy nem fogalmaztam elég tisztán, de egy labdára azért szükségetek lesz.
Azzal kezembe nyomott egy labdát és tovább indult. Lemerevedve néztem utána, majd egyszer csak megfordult, mintha érezte volna, hogy figyelem, és dacosan a szemembe nézett.
Azonnal elfordultam és a páromra szegeztem tekintetem. Próbáltam mélyeket lélegezni, hogy a szívem lenyugodjon és az agyam kitisztuljon.
Ennyit a „jól sikerült” első benyomásról…


/Kérhetnék pár megjegyzést a történetről...? /