2010. november 6., szombat

Javítás:

Benina, nem beanene elnézést, csak az utóbbi író blogját pont valamelyik nap láttam.
Beninának jelenik meg könyve.

És még valami....

Friss: Ma éjfélig :)
Mert igazán megérdemlitek! (L)
És Zsu... Te meg a maratoni véleményeid:D
Láttam nem fértél bele egy megjegyzésbe :D Tök jó, ha valakinek van véleménye és fel is vállalja :D
Mindenkinek köszönöm a véleménynyilvánítást és mostantól helyet kapnak az oldalon A történetek. Amelyek nem ficik lesznek.
Ha ílyen oldalatok van, vagy ismertek olyan írókat akiket szívesen beajánlanátok akkor kérlek a mailemre küldjétek és Lillucival összefogva kitesszük majd az oldalajánlókat a blogjainkra. :)

Megint egy kis kitérő....

Lehet, hogy ma nem lesz friss, még nem tudom, mert este X-factor.... De most nem ez a lényeg....


A chatben Rékával arról beszélgettünk, hogy az emberek miért olvasnak el rengeteg Tw és Rs fanficet és más történeteket pedig nem...
Neki van egy saját története amely egyik kategóriába sem sorolható és emiatt alig járnak hozzá, pedig aki odatéved és időt szán az elolvasásra meg van elégedve a történettel.
Ezen én is elgondolkodtam egy kicsit, és lehet, hogy most magam ellen fogok beszélni, de muszáj...
Vegyük például Spirit Blisst, Benina-t és Szurovecz Kittit, akik most sikeres kezdő íróknak mondhatók, mert hatalmas a rajongó táboruk és biztos vagyok benne, hogy ha hamarosan kijönnek a könyveik akkor nagyon sok ember megveszi majd őket. De!
Ők hogy tudták felépíteni ezt a hatalmas rajongó tábort? Úgy, hogy SB és B Twilight ficit írtak és csak utána egy más témájú könyvet amikor már volt ki elolvassa azt is...
SzK pedig a Gyémántfiút úgy harangozta be, hogy Rob ihlette a karaktert... Ami ugye tudjuk, hogy azt jelenti, semmi köze az egészhez, de az emberek mégis egyből rákaptak, csak azért mert szóba került RPattz neve.
Senki ne értsen félre, én nagyon tisztelem őket és nem tartom rossznak amit csináltak!
Csak:
Elgondolkodtam azon, hogy ha ezek az emberek kihagyták volna az egész "balhéból" Robot vagy a Twilightot, akkor most nem tartanának sehol csak lenne egy no name történetük pár olvasóval, holott attól még ugyanolyan tehetségesek lennének függetlenül attól milyen témában írnak.

Kérdés mindenkihez: Miért nem olvasunk no name történeteket?
Ha úgy vesszük az én történetem is egy külön álló dolog, és ha tegyük fel holnaptól átírnám a neveket és névlegesen nem Rob és Kristen lennének a főszereplők akkor holnap utánra mindenki elmenekülne?

/ Tudom, hogy ezzel a megnyilvánulással jól seggberúgtam magam, de fáj látni, hogy az én történetem esetleg csak azért felkapottabb, mint egy másik íróé, mert én két olyan nevet írtam bele, ami manapság divatos... Kérlek most ne utáljatok hiszen én sem vagyok jobb és nem is lecseszésnek szántam... Csak ha egyszer az embert többen olvassák, akkor néha képes kinyitni a száját, hátha válaszokat is kap a kérdésekre.../

:)

Szeretnék mutatni egy kommentet, ami nagyon tetszett!
A nevet nem írom, ki mert nem tudom, hogy az írója örülne-e neki, és ezúton is elnézést, hogy ide kiteszem, de mindjárt mondom, hogy miért.

"szia,
na hát most el kell mondanom valamit.
az előző résznél nem komiztam, mert nekem az valahogy túl erőltetet volt, vagyis nem erőltetet, hanem nekem úgy tűnt, hogy túlságosan készültek rá, meg az a romantika az az én ízlésemnek kicsit már sok volt, de ettől függetlenül, kicsit sem vont le abból, hogy milyen jól írsz (L)

bocsi ezért, de úgy érzem, ha már kritikát írok akkor elmondom az ilyen írányú véleményem is.

na, de ez a fejezet ez már nagyon is az én ízlésemnek volt megfelelő. minden spontán ötlettől vezérelve történt és ebben is volt romantika /amit mellesleg imádok, csak hát nem tom az előzőnél miért nem, én se értem./ na meg a szenvedély :P
egy szóval ez tökéletes volt.

remélem nincs harag azért amit az elején írtam és bevallom azért is nem írtam ott komit, mert tudtam, hogy csak valamiért azzal az egy fejivel volt ez a picike gondom. az összes többinél sose éreztem így."


Nekem ez a komment nagyon tetszett! És szívesen fogadok tőletek több hasonlót is!
Ne aggódjatok, nem vagyok sértődékeny és nagyon szeretném tudni, ha valamivel nem vagytok elégedettek.
Ennek a kommentnek az írója, nagyon kedvesen írt jót és rosszat is. Viszont a negatív kritika részét úgy írta le, hogy kifejtette, hogy mi és miért nem tetszik neki!
Ez nagyon fontos! És ebből tudok én is tanulni!
Szóval hálás vagyok neki, és nektek is, mert ez nem azt jelenti ám, hogy a sok kedves szó nem esik ugyanilyen jól!
Az egyik a lelkemnek esik jól, a másikkal pedig fejlődni tudok!
Bocs a hosszú beszédért, csak kikívánkozott! :)